
Ribbe salt og pepper 1 løk 1 purre 2 sjalottløk 2 stilker selleri 4 fedd hvitløk 2 laubærblader 2 gulrøtter 3 epler 1 pose svisker 0,5 l øl 0,5 l vann 22.12 Rute opp svoren, og gni inn ribbe med salt og pepper på over og underside. Ca 2 ss salt og 2 ts pepper på hver side. La ligge å tildekket i kjøleskap. 24.12. Ta ut ribbe av kjøleskap kl 11. Kutt opp grønnsaker og legg grønnsakene i langpanne. Legg ribbe over grønnsakene med svorsiden opp. Hell vann og øl over ribbe. Sett 4 små kaffekopper i hvert hjørne for å bygge opp og legg aliminumsfolie over slik at det blir tett og den ikke kommer i kontakt med ribba. La ribbe dampe i 45 min på varmluft 240 gr Ta ut ribbe og sil fra kraft i en kjele som skal brukes i saus. Pass på å rute opp svoren så den spriker. Hell på 5 dl vann over grønnsakene igjen. Sett ovnen på 95 gr. Sett inn ribbe med svorsiden opp (nå uten folie og kaffekopper). Ta ut ribbe når det er 1 time til servering. Sett opp ovnen til 250 gr. Sett inn steketermometer. Sjekk at temp er 75-85 gr for å være sikker på at fettet smelter. La stå ca 30 min til svoren er sprø. Pass på hele tiden slik at svoren ikke blir brent. Saus 1 liter ribbekraft (fra dampingen) 4 ss smør 4 ss hvetemel 1 ss Soyasaus 1 ts Worchestersauce 1 ss grov sennep 1 ss tyttebærsyltetøy Worcestershire saus 1 ss ketchup 1 ss hvitvins eddik ½ ss soya saus 1 ts sriracha saus Serveres gjerne med julepølse og medisterkaker. Poteter, surkål, rødkål, rosenkål, brokkoli, gulrøtter, sylteagurk og rødbeter er godt tilbehør. |