Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en metode for behandling av hele kroppen ved hjelp av spinalvæskens rytmiske puls. Balanse i kraniosakralrytmen opprettes gjennom en mild og behagelig behandlingsform.

Historie

William G. Sutherland, en elev av Andrew Still som grunnla osteopati, utviklet Craniel osteopati i 1930-årene. Dr. John Upledger videreutviklet denne metoden i 1971, og kalte den for CranioSacral Therapy. Han har vært professor ved Michigan State University, og det er hans forskning som har gjort metoden internasjonalt anerkjent blant leger, massører og en rekke andre terapeutgrupper.

Kraniosakralterapeut Kate MacKinnon presenterer terapiformen her:

Kraniosakralsystemet

Navnet CranioSacral Therapy kommer av ordene Cranio – Kraniet og Sacral – Korsbenet.

Den harde hjernehinne (Dura Mater) som omslutter sentralnervesystemet, er tilheftet på knoklene ved kraniet og korsbenet. Hinnen og de tilheftede knokler, spinalvæsken og innersiden av kraniehinnen danner tilsammen det kraniosakrale system.

Problemer i Kraniosakralsystemet kan skyldes stivhet i hjernehinnene, forskyvninger i kraniets knokler eller nakke/ryggvirvler. Det kan av dette oppstå uhensiktsmessige spenninger i muskler, sener og bindevev.

Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en kroppsterapi eller som går ut på å opprette balanse i kraniosakralrytmen (spinalvæskens rytmiske puls).

Kraniosakralrytmen rommer et menneskes vitalitet, og bygger bro mellom den fysiske og psykiske dimensjonen i kroppen.

Grunntanken bak kraniosakralterapi er at kroppen selv innehar de nødvendige ressurser for å lege en rekke plager, og at kroppen ved hjelp av de riktige signalene kan gjenfinne balansen.

Kraniosakralterapi er en behagelig og skånsom behandlingsform. Klienten ligger fullt påkledd på en behandlingsbenk og opplever å være avslappet under hele behandlingen. Terapeuten berører forsiktig og med svært lette trykk spesielle steder på kroppen.

Behandlingen kan være til hjelp mot hode- nakke- og ryggproblemer, samt hjelpe til å frigjøre fysiske og psykiske spenninger eller traumer.

Klikk på link for å se i e-bøker om kraniosakralterapi:

Craniosacral Therapy.

Av John E. Upledger, Jon Vredevoogd

SomatoEmotional release: deciphering the language of life.

Av John E. Upledger

CranioSacral Therapy: What It Is, How It Works.

Av John E. Upledger, Richard Grossinger,Donald Ash

Lessons out of school: from Detroit gangs to new healing paradigms.

Av John E. Upledger

Les mer: Upledger Institute

Finn en behandler her: www.iahp.com