
4 stk kyllingfilet 1 syrlig eple 1 bit ingefær (2 cm) 1 bit chili (2 cm) 1 løk 2 vårløk 2 fedd hvitløk 1 paprika 1 ss karri 1 ts paprikapulver Salt og pepper 1 boks ananas 1/4 sitron 2 ss soyasaus 3 dl kokosmelk 3 dl vann blandet 1 hønsebuljong terning Maisenna jevning (1 ss maisenna blandet med 2 dl vann) Del kyllingen i enten terninger eller strimler. Varm olje i en jerngryte og stek kyllingen, og legg den til side. Skjær løk, vårløk, eple og paprika i små terninger og hakk opp ingefær og hvitløk. Surr dette i gryta i noen minutter til løken blir blank og myk. Hell saft av boksen med ananas og ta i gryten. Tilsett gjerne også 2 ss av ananassaften og saft av sitron. Tilsett den stekte kyllingen, sammen med kokosmelk, kyllingbuljong og soyasaus. Kok opp, og smak til med karri, salt og pepper. Ønsker du en litt tykkere saus kan du blande inn maisenna jevning. Spe blandingen i gryten under omrøring. La kyllinggryten småkoke videre i 10 minutter. Server med salat og ris. |