
4 stk kyllingfilet 1 ss olje Marinade 1 ss olje 1 ts flytende honning 2 ts garam masala 1 ts spisskummen 1 ts malt koriander 1 ts gurkemeie 1 ts chilipulver 1/2 ts salt 1/2 ts pepper Saus 1 løk 3 fedd hvitløk 1 ss revet fersk ingefær 1/2 lime 1 ss tomatpure 1 boks hermetiske tomater 2 dl kyllingkraft 1 dl kokosmelk Start med å blande alle krydderne og legg i en skål. Skjær opp kyllingfileter i passe store biter. Bruk gjerne en brødpose til å blande kylling, olje, honning og krydder, og riste godt sammen. La hvile mens løk, hvitløk og ingefær hakkes opp. Finn frem en jerngryte, ta i litt olje og sett på høy varme. Kyllingen skal brunes litt og litt på alle kanter og få stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt. Legg det stekte kjøttet over i en dyp tallerken. Kutt opp løk og stek i samme kjelen som kyllingen. Tilsett litt mer olje og stek på høy varme til løken har blitt gylden. Bland i tomatpure, hvitløk og ingefær og stek videre i 5 minutter. Hell i hermetiske tomater, kyllingkraft og kokosmelk bland godt sammen. La dette koke i 5 minutter før du kjører sausen glatt med en stavmikser. Ta kyllingen tilbake i sausen, og la trekke i 30 minutter på svak varme. Tilsett saften av 1/2 lime og smak til retten med chili, salt og pepper. Server med ris, Nan brød og strø gjerne over litt fersk koriander eller persille. |