Tikka Masala


4 stk kyllingfilet
1 ss olje


Marinade
1 ss olje
1 ts flytende honning
2 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper


Saus
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss revet fersk ingefær
1/2 lime
1 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater 
2 dl kyllingkraft
1 dl kokosmelk

Start med å blande alle krydderne og legg i en skål. 

Skjær opp kyllingfileter i passe store biter. 

Bruk gjerne en brødpose til å blande kylling, olje, honning og krydder, og riste godt sammen. La hvile mens løk, hvitløk og ingefær hakkes opp.

Finn frem en jerngryte, ta i litt olje og sett på høy varme. Kyllingen skal brunes litt og litt på alle kanter og få stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt. Legg det stekte kjøttet over i en dyp tallerken.

Kutt opp løk og stek i samme kjelen som kyllingen. Tilsett litt mer olje og stek på høy varme til løken har blitt gylden.

Bland i tomatpure, hvitløk og ingefær og stek videre i 5 minutter.

Hell i hermetiske tomater, kyllingkraft og kokosmelk bland godt sammen. La dette koke i 5 minutter før du kjører sausen glatt med en stavmikser.

Ta kyllingen tilbake i sausen, og la trekke i 30 minutter på svak varme. Tilsett saften av 1/2 lime og smak til retten med chili, salt og pepper.

Server med ris, Nan brød og strø gjerne over litt fersk koriander eller persille.