Blomkålsuppe 

1 blomkålhode
4 poteter
50 g smør
1 løk
3 fedd hvitløk
3 vårløk
2 stenger selleri
1/2 sitron
1 1/2 l vann 
2 terninger grønnsaksbuljong
1/2 ts muskatnøtt
1/2 ts pepper
1 ts flaksalt
1 pk kalkun bacon

Smelt smøret og fres vårløk, selleri, hvitløk og løk så de gode smakene kommer frem.

Tilsett grønnsakkraft, og la blandingen koke opp, mens du deler de skrelte potetene i terninger og lager buketter av blomkålen. Ta i potet og blomkål og la koke mørt i ca. 10min.

Kjør så suppen i stavmikser til en fin masse. Sett tilbake på kokeplaten og smak til med saft av sitron og krydder. La småkoke i 5 minutter mens du sprøsteker bacon.

Toppe suppen med litt hakket persille, flaksalt, bacon og parmesan.