Risotto

2 ½ dl risottoris
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1½ dl eplejuice
1 l varm kraft (1 terning kylling og 1 grønnsak)
1 dl finrevet parmesan
2 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss sitronsaft
4 kyllinglårfileter
3 vårløk
2 ss persille

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek i en gryte ved middels varme i olje til løken er blank. Tilsett ris og la surre i et par minutter til risen blir blank, og tilsett eplejuice. Kok opp og la småkoke under omrøring til mesteparten av eplejuicen er kokt inn i risen.

Spe på med ca 1 dl varm kraft om gangen og rør om. Når kraften er kokt inn tilsettes en ny desiliter kraft og dette gjentas. Etter ca 20 min og all kraft er tilsatt skal risen være mør med litt tyggemotstand.

Trekk gryten vekk fra platen. Rør i smør, finhakket persille, parmesan og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Stek kyllingbryst mens risottoen kokes. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Når kylling er gjennomstekt så ha på tyktflytende balsamico og stek 1 min på hver side. Avkjøl 5 minutter før kyllingfiletene skjæres i skiver. 

Stek snittet vårløk i litt smør i en stekepanne i 2 minutter.

Ved servering skal risottoen være som en kremet masse og flyte litt utover. 

Fordel risottoen på 4 tallerkener. Skjær kyllingen i tynne strimler og legg på toppen av risen sammen med vårløk. Ha på noen dråper olivenolje.

Server med sitronbåter og finrevet parmesan.

Risotto kan serveres med tynne skiver kylling, spekeskinke eller tynne skiver stekt laks.

Salat og godt brød som tilbehør om man vil.