
Oppskrift Lammefrikassé 1 kg lammelår i skiver 1 1/2 liter kraft 4 stk gulrot 1 brokkoli 1 løk 1 purre 2 stenger stangselleri 2 ts salt 1 ts pepper Oppskrift kraft 1 eple 1 løk 1 purre 3 stilker stangselleri 4 fedd hvitløk 3 stk gulrot 1 chili 2 stk laurbærblad 1 ss hel pepper mix 1 ts salt 1 ts timian 1 ts rosmarin 1 1/2 l vann Oppskrift saus 1 1/2 l kraft Jevning av 6 ss maisenna og 1 dl vann Salt og pepper Kutt opp grønnsaker til kraft. Varm opp olje i en jerngryte, Ta i krydder og grønnsaker til kraft, og la frese noen minutter. Legg i kjøttet. Hell over vann til det dekker kjøttet ca 1 1/2 l vann. Kok opp og sett ned varmen så det kun putrer. La kjøttet trekke i 1,5- 2 timer til kjøttet slipper fra beinet. Ta kjøttet ut og legg til side. Sil fra krafta. Grønnsaker til kraft brukes ikke videre. Rens kjøttet og skjær i passende biter. Kok opp kraften. Ha i oppkuttede grønnsaker i oppskrift lammefrikasse og kok 10 min. Tilsett purren og kjøttet tilslutt, og kok ca 5 min. Frikasséen kan jevnes med maisenna hvis man ønsker en tykkere konsistens. Smak til med salt og pepper. Dryss over gressløk eller persille etter ønske. Server med kokte poteter. |