Lammefrikkase

Oppskrift Lammefrikassé

1 kg lammelår i skiver
1 1/2 liter kraft
4 stk gulrot
1 brokkoli
1 løk
1 purre
2 stenger stangselleri
2 ts salt
1 ts pepper

Oppskrift kraft

1 eple
1 løk
1 purre
3 stilker stangselleri
4 fedd hvitløk
3 stk gulrot
1 chili
2 stk laurbærblad
1 ss hel pepper mix
1 ts salt
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 1/2 l vann

Oppskrift saus

1 1/2 l kraft 
Jevning av 6 ss maisenna og 1 dl vann
Salt og pepper

Kutt opp grønnsaker til kraft.
Varm opp olje i en jerngryte,
Ta i krydder og grønnsaker til kraft, og la frese noen minutter.
Legg i kjøttet. Hell over vann til det dekker kjøttet ca 1 1/2 l vann.
Kok opp og sett ned varmen så det kun putrer. 
La kjøttet trekke i 1,5- 2 timer til kjøttet slipper fra beinet. 

Ta kjøttet ut og legg til side. Sil fra krafta. Grønnsaker til kraft brukes ikke videre.
Rens kjøttet og skjær i passende biter.
Kok opp kraften.
Ha i oppkuttede grønnsaker i oppskrift lammefrikasse og kok 10 min.
Tilsett purren og kjøttet tilslutt, og kok ca 5 min.
Frikasséen kan jevnes med maisenna hvis man ønsker en tykkere konsistens.

Smak til med salt og pepper.
Dryss over gressløk eller persille etter ønske.
Server med kokte poteter.