
ca 1 kg elgkjøtt, 4 ss olivenolje 1 ss tomatpuré 1 ts timian 1ts rosmarin 5 knuste einebær 1/2 ts pepper 1 ts salt 1 1/2 l kraft 1 dl rødvin 2 ss maisenna 1 dl vann 6 poteter 1 brokkoli 3 gulrøtter 2 løk | Del kjøttet i terninger. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet litt og litt. Ha kjøttet i en jerngryte. Ta så i salt, krydder og tomatpuré. Hell rødvin og kraft i gryta. Lag kraft selv eller ta 1 1/2 l vann utblandet med 1 av hver kjøtt- og grønnsaksbuljong terning. Kok 1 1/2 time. Spe ut sausen med maisennajevning Skrell, skjær potet i terninger og legg i gryta. Kok i 10 min. Skjær opp brokkoli (eller blomkål) og gulrøtter i små biter og ha dette i gryta. La koke videre i 10 minutter. Hakk opp løk og stek blak, og ha i gryta. Kok videre til grønnsaker er møre. |