Elggryte

ca 1 kg elgkjøtt,
4 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
1 ts timian
1ts rosmarin
5 knuste einebær 
1/2 ts pepper
1 ts salt

1 1/2 l kraft
1 dl rødvin

2 ss maisenna
1 dl vann

6 poteter

1 brokkoli
3 gulrøtter
2  løk
Del kjøttet i terninger.

Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet litt og litt.

Ha kjøttet i en jerngryte.

Ta så i salt, krydder og tomatpuré.

Hell rødvin og kraft i gryta. Lag kraft selv eller ta 1 1/2 l vann utblandet
med 1 av hver kjøtt- og grønnsaksbuljong terning.
Kok 1 1/2 time.

Spe ut sausen med maisennajevning

Skrell, skjær potet i terninger og legg i gryta. Kok i 10 min.

Skjær opp brokkoli (eller blomkål) og gulrøtter i små biter og ha dette i gryta.
La koke videre i 10 minutter.

Hakk opp løk og stek blak, og ha i gryta.
Kok videre til grønnsaker er møre.